Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice na granici RS I FBiH zaustavljaju i legitimišu vozače

29.01.2019. | 19:57

U sarajevskom naselju Dobrinja, koje se nalazi na granici Republike Srpske i FBiH, pripadnici MUP-a Republike Srpske u maskirnim uniformama i s drugim cijevima zaustavljaju i legitimišu vozače koji namjeravaju preći granicu.

Ovu informaciju su objavili brojni portali koji su se zapitali šta se dešava i zašto policajci u maskirnoj uniformi zaustavljaju građane.

Povodom toga Avaz je kontaktirao PU Istočno Sarajevo, gdje su rekli da se radi o klasičnoj planskoj akciji koju su u medijima već neko vrijeme najavljivali.

“Radi se o planskoj preventivnoj akciji koju je MUP Republike Srpske već neko vrijeme najavljivao. Akcija ima za cilj rasvjetljavanje težih oblika krivičnih djela. U toj akciji učestvuju pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), čiji specijalci imaju upravo takvu uniformu i kape na glavi – poručili su iz PU Istočno Sarajevo.

Oni su dodali da se ova planska akcija realizuje uz saradnju PU Istočno Sarajevo i Sektora kriminalističke policije te Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske.

 

Izvor:(Avaz.ba)                              Foto:(Foto: S. Saletović)