Premijer RS zatražio od svih u javnoj upravi da dostave informacije o diplomama

U institucijama Republike Srpske od petka je pravi metež a glavna tema među zaposlenima je ko je i kada diplomirao.

Razlog da diplome budu glavna tema je nalog premijera Radovana Viškovića koji je zatražio da se u njegov kabinet do danas dostave informacije ko je, kada i gdje studirao i stekao diplomu, saznaje portal Banjaluka.net.

„Otkako je preuzeo funkciju, premijer izuzetno cijeni rad, red, disciplinu, uvijek traži tačnu, preciznu informaciju i ne voli opširne, demagoške priče. Iz tog razloga odlučio je da stane u kraj pričama o diplomama što je u posljednje vrijeme postala tema za dnevnopolitičko mudrovanje,“ saznaje Banjaluka net.

U institucijama Srpske uveliko se priča o tome gdje je ko i kada diplomirao, ali razloga za brigu nemaju oni koji su zvanje i znanje sticali marljivo i vrijedno.

Premijer je strog i odlučan da zavede red i prikupi informacije, , a ukoliko se utvrde nepravilnosti postupiće se po važećim zakonskim procedurama i angažovati MUP i nadležno Tužilaštvo.

Premijer Višković ne teloriše neznanje i površnost, ali je pravedan i korektan, tako da oni koji nemaju klikera u džepovima, nemaju čega da se plaše. Ovakva inicijativa ide u prilog svima koji stoje iza svojih zvanja, a rezultiraće time da svi oni koji su nelegalnim putem došli do diploma i zauzeli radna mjesta u javnim instituacijama budu sankcionisani.

Poslanik u Narodnoj Skupštini Draško Stanivuković, nakon što je saznao za metež koji je nastao u javnim institucijama, pokrenuo je priču o peticiji i potpisima i tako iskoristio cijelu ovu priču u svrhe političkog marketinga i lične promocije.

 

Izvor:(Banjaluka.net)Ostavite komentar: