Predsjedništvo BiH u oktobru putuje u Beograd na sastanak sa Vučićem i Erdoganom

Članovi Predsjedništva BiH odlučili su danas da će 8. oktobra učestvovati na trilateralnom sastanku sa predsjednicima Srbije Aleksandrom Vučićem i Turske Redžepom Tajipom Erdoganom u Beogradu, izjavio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Na predstojećem sastanku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa zvaničnicima Republike Srpske i predstavnicima parlamentarnih stranaka iz Srpske biće razgovarano o pitanjima važnim u nacionalnom i pragmatičnom smislu, izjavila je predsjednica Republike Željka Cvijanović.

– Srbija kao potpisnica Dejtonskog sporazuma ima sva prava da bude izvještavana o onome što se ovdje dešava. Mi ćemo na tom sastanku razmijeniti mišljenja i ne očekujemo da nam neko da magičnu formulu za rješavanje problema, niti bi predsjednik Vučić to ikada radio, što je i dokazao bezbroj puta – izjavila je Cvijanovićeva.

Predsjednik Vlade Radovan Višković smatra da sve političke partije moraju da budu jedinstvene u ovom, kako ocjenjuje, momentu ključnom za Republiku Srpsku.

– Očekujem puno i ne očekujem ništa. Sve zavisi od toga koliko će biti jedinstva političkih subjekata iz Republike Srpske. Ne treba mi previše da polažemo nadu u gospodina Vučića i njegov autoritet. On je tu više da nas okupi i apeluje na naše jedinstvo – rekao je Višković.

Komšić je rekao novinarima da je na sjednici Predsjedništva u Sarajevu dogovoreno i polaganje kamena temeljca u blizini Rače za auto-put Beograd-Sarajevo. Na današnjoj sjednici prihvaćen je poziv predsjednika Slovenije Boruta Pahora za zvaničnu posjetu toj zemlji.

 

Izvor.(RTRS)Ostavite komentar: