Predsjednik Socijalističke partije ocijenio: Rješenje svih spornih pitanja u BiH leži u dijalogu

Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić ocijenio je da rješenje svih spornih pitanja u BiH leži u dijalogu, kojim se jedino mogu prevazići problemi.

Đokić će na poziv ambasadora EU u BiH Johana Satlera, povodom posjete direktora pri Evropskoj službi za spoljne poslove Angeline Ajhorst i specijalnog izaslanika Metju Palmera, učestvovati sutra u Sarajevu u diskusiji o trenutnoj situaciji i načinima izlaska iz političke krize, saopšteno je iz SP-a.

“Ovaj sastanak će biti prilika da još jednom jasno izrazimo stav o ovom pitanju, a to je da je jedino rješenje da predstavnici sva tri naroda sjednu za pregovarački sto i razgovorom i dijalogom dođu do najboljih rješenja za sve”, rekao je Đokić.

On je dodao da eskalacija političkih problema i kriza nije u interesu nijednom narodu, kao ni pojedincu u Republici Srpskoj i BiH, te da bi sve strane za pregovaračkim stolom morale da daju maksimalni doprinos da bi se aktuelna politička situacija prevazišla.

“Za problem nikada ne može da bude samo jedan krivac, pogotovo u multietničkoj državi sa tri konstitutivna naroda, kao što je BiH. Samim tim i za rješenje je potreban doprinos i međusobno uvažavanje, ali i razumijevanje situacije sva tri naroda. Republika Srpska i njeni predstavnici su odgovorni građanima koji su nas birali da branimo institucije Srpske od svakog vida ugrožavanja”, istakao je Đokić.

Ostavite komentar: