Predsjednik RS o NATO agresiji: Prva bomba koja je pala na Srbiju eksplodirala u svakom srpskom srcu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je prva bomba koja je 24. marta prije 24 godine pala na Srbiju eksplodirala u svakom srpskom srcu gdje god da se našlo.

“Milica Rakić, trogodišnja djevojčica iz Beograda, ubijena je na noši, u svojoj kući, prilikom NATO bombardovanja Srbije. Ona nije jedina žrtva tog suludog pohoda najmoćnijeg vojnog saveza tog vremena na jednu suverenu državu”, naveo je Dodik.

On je podsjetio da je na današnji dan prije 24 godine počela vojna intervencija NATO-a na Srbiju bez odobrenja Savjeta bezbjednosti UN.

“NATO je pokrenuo vazdušne udare jer Srbija nije htjela da se odrekne 15 odsto svoje teritorije, iako su navodili drugačije razloge za intervenciju”, naglasio je Dodik na “Tviteru”.

On je istakao da za zločine tokom vojne intervencije NATO-a na Srbiju niko nikada nije odgovarao, iako je utvrđeno da je tokom intervencije NATO koristio i osiromašeni uranijum.

“Iako je 24. marta prva bomba pala na Srbiju, eksplodirala je u svakom srpskom srcu gdje god da se našlo. S tugom se sjećamo svake žrtve i svakog razaranja u toj bezumnoj intervenciji, kao i svih žrtava NATO bombardovanja u Republici Srpskoj”, rekao je Dodik.

Na današnji dan navršile su se 24 godine od početka agresije NATO-a na SR Jugoslaviju u kojoj je tokom 78 dana bombardovanja ubijeno 2.500 ljudi, među kojima najmanje 79 djece, dok je upotreba zabranjene municije sa osiromašenim uranijumom izazvala teške posljedice po zdravlje stanovništva, a cijela zemlja pretrpjela strašna razaranja.

Ostavite komentar: