Predsjednik BORS-a pozdravio jednokratnu pomoć od 100 KM: Dobro će doći

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Radan Ostojić pozdravio je mjeru Vlade Republike Srpske da isplati jednokratnu pomoć iz budžeta od po 100 KM za nosioce boračkih prava koji nisu penzioneri.

Ostojić je rekao Srni da će ova mjera određenoj kategoriji ljudi dobro doći, ali da to neće na duže vrijeme riješiti probleme boračkih kategorija.

On očekuje da polovinom avgusta bude održan sastanak predstavnika ove organizacije i Vlade Srpske u vezi sa sistemskim rješavanjem boračkih pitanja.

Ostojić je naveo da će BORS insistirati na sprovođenju posljednjih skupštinskih zaključaka.

Prema njegovim riječima, BORS traži veći iznos boračkog dodatka, povećanje ličnih i porodičnih invalidnina za još 10 odsto, sistemsko rješenje za pomoć borcima VRS protiv kojih se vode procesi i koji se nalaze na izdržavanju kazni za navodno počinjene ratne zločine, te zapošljavanje djece poginulih boraca, kojih trenutno na Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske oko 1.500.

Ministarstvo finansija Republike Srpske saopštilo je juče da je na račune 215.590 boraca, ratnih vojnih invalida, članova porodica poginulih boraca, odnosno za korisnike porodične invalidnine u Srpskoj koji imaju rješenje nadležnog organa isplatilo jednokratnu pomoć od po 100 KM ili ukupno 21,5 miliona KM.

Ostavite komentar: