Predsjednica RS na vaskršnjem pijemu u kasarni “Kozara”: Interes mirna i stabilna Republika Srpska

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović je na vaskršnjem pijemu u kasarni “Kozara” koji organizuje vođstvo Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH poručila da je u interesu Srpske mirna i stabilna Republika, ali i BiH.

Ona je u obraćanju navela da je važno njegovati tradiciju i običaje jer se i tako čuva Srpska.

– Važno je naše okupljanje i saradnja jer kad smo zajedno uvijek smo jači i organizovaniji, te na istom zadatku. Ta veza nije samo institucionalna, već želimo da bude vidljiva na svakom planu – poručila je Cvijanovićeva.

Predsjednica Srpske je istakla da neće izostati institucionalna podrška Trećem pješadijskom /Republika Srpska/ puku Oružanih snaga BiH i njegovim važnim projektima.

– Cilj je da se dogovaramo, budemo zajedno i na istom zadatku, kako na planu očuvanja tradicije i vrijednosti na kojima počiva Srpska, tako i na polju bezbjednosti i svemu što čini sveukupnu stabilnost Republike – rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon prijema.

Ona je navela da je na sastanku sa predstavnicima Trećeg puka razgovarano o važnim projektima, među kojima su radovi kada je riječ o Spomen-sobi stradalim pripadnicima Vojske Republike Srpske u kasarni “Kozara”, te na uređenju tamošnjeg muzeja.

Cvijanovićeva je izrazila zahvalnost pripadnicima Oružanih snaga BiH iz Srpske i svima koji su posvećeni očuvanju mira, stabilnosti.

Ona je podsjetila da predsjednik Srpske ima ulogu u svemu što danas radi Treći puk i naglasila da će to biti nastavljeno.

– Idemo u susret važnim događajima, a to su 12. maj – Dan Vojske Republike Srpske, kao i Vidovdan koji je krsna slava Vojske. Planirali smo aktivnosti institucija u vezi sa važnim datumima – rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je ukazala da su pred Srpskom veliki politički i ekonomski izazovi.

Predsjednica Republike Srpske je pripadnicima Trećeg puka čestitala Vaskrs i poželjela uspjeh na profesionalnom planu.

Ona je uoči prijema obišla spomen-sobu u kojoj su imena stradalih pripadnika Vojske Republike Srpske, kao i muzej, a tim povodom uručen joj je i prigodni poklon.

Komandant Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH Milan Radojčić zahvalio je Cvijanovićevoj za posjetu, naglasivši da ta vojna formacija njeguje i baštini tradiciju Vojske Republike Srpske i srpskog naroda.- Saradnja sa predsjednikom i ostalim institucijama Srpske je na dosta visokom nivou, a zaključak je da je trebamo dodatno poboljšati – naveo je Radojčić.

On je naveo da sjedište Trećeg puka treba biti mjesto na kojem će mlade generacije moći da saznaju istinu o odbrambeno-otadžbinskom ratu i Vojsci Republike Srpske.

– To je bio pravedan rat iz potrebe da se očuva Srpska i srpski narod na ovim prostorima – objasnio je Radojčić.

Sastanku u kasarni “Kozara” prisustvovali su i brojni oficiri Oružanih snaga BiH, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Duško Milunović i ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač.

 

Izvor.(SRNA / RTRS)

 

Ostavite komentar: