Prebrojani glasovi koji su stigli poštom: Za opoziv Đurevića glasalo 148 birača, a protiv 72

Za opoziv načelnika opštine Višegrad putem pošte glasalo je 148 glasača, protiv su bila 72, a dva listića bila su nevažeća, rekla je večeras predsjednik Komisije na referendumu za opoziv načelnika opštine Višegrad Snežana Nešković nakon prebrojavanja glasova poštom.

Ona je navela da su poštom pristigle 222 koverte, od toga su dva neoznačena glasačka listića, a važećih je ukupno bilo 220 listića.

Neškovićeva je navela da je za opoziv glasalo 148 glasača, a protiv opoziva 72.

“Nakon toga utvrdili smo rezultate glasanja za cjelokupno izjašnjavanje za opoziv gdje je glasalo 5.730 birača, od toga je 116 nevažećih listića, a ukupno važećih glasova je 5.614”, rekla je Neškovićeva novinarima.

Ona je istakla da je za opoziv glasalo 2.876, a protiv 2.738 glasača.

“Primili smo danas i veći broj prigovora iz SNSD-a. Prvostepena nadležnost je kod Komisije za provođenje postupka opoziva, ukoliko subjekti budu nezadovoljni odgovorom imaju pravo žalbe drugostepenom organu, a to je Republička izborna komisija”, rekla je Neškovićeva.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je večeras Srni nakon prebrojavanja glasova poštom da listići koji su stigli poštom nisu potpisani što govori da je bilo ko mogao glasati na njima, te da je i to pokazatelj da je opozicija radila neregularno, odnosno da je zloupotrebljavala načine organizovanja izbora.

Referendum o opozivu načelnika opštine održan je 12. juna.

Ostavite komentar: