Pravda još uvijek nije stigla počinioce: Borenović u Bratuncu kritikovao rad pravosuđa

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović poručio je danas u Bratuncu da ni tri decenije od kada je počela nezamisliva golgota srpskog naroda u srednjem Podrinju i Birču nije stigla pravda počinioce monstruoznih zločina nad srpskim stanovništvom ovog kraja, među kojima je najviše bilo staraca, žena i djece.

“Decenijama svjedočimo kako je za domaće i međunarodno pravosuđe stradanje Srba kolateralna šteta, ali mi smo tu da odamo počast žrtvama, da pamtimo i borimo se za istinu”, rekao je Borenović u Bratuncu, nakon parastosa i polaganja cvijeća za 3.267 ubijenih Srba na području srednjeg Podrinja i Birča.

Potpredsjednik PDP-a Jelena Trivić rekla je da su ova svirepa ubistva počinjena na kućnim pragovima na najveće pravoslavne praznike poraz svake ljudskosti, duhovnosti, ali ne poraz žrtava, nego onih koji su zločin počinili jer je pravda Božija iznad i biće teža od svake ovozemaljske kazne, saopšteno je iz PDP-a.

“I nevine žrtve u srednjem Podrinju i Birču su ugrađene u temelje Republike Srpske i njima smo dužni da je svakog dana slavimo i jačamo. Ono što se ovdje desilo nam je zavjet da čuvamo otadžbinu, ljubimo svaku njenu stopu, kao garant opstanka našeg naroda na ovim prostorima i da se više nikada nikome ne ponovi stradanje kakvo je doživio naš narod u ovom kraju”, poručila je Trivićeva.

NJegova svetost patrijarh srpski Porfirije služio je danas parastos za stradale Srbe kod Spomen-krsta na bratunačkom groblju.

Pomen se daje svim srpskim žrtvama iz srednjeg Podrinja i Birča u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, a organizuje se povodom 30 godina od velikog stradanja Srba na Petrovdan 1992. godine u selima oko Srebrenice i Bratunca, kada je ubijeno 69 i zarobljeno 22 vojnika i civila, od kojih niko nije preživio.

Ostavite komentar: