“Potreban rigorozniji pristup”: Još 437 osoba zaraženo korona virusom u Republici Srpskoj

Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnjа 24 čаsа nоvi kоrоnа virus pоtvrđеn је kоd 437 оsоba u Rеpublici Srpskој, dok je pet osoba preminulo.

Ovo je kazao Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske u Banjaluci konferenciji za novinare povodom trenutne epidemiološke situacije.

On je ocijenio da je potrebno rigorozno pristupiti određenim segmentima da bi epidemiološka situacija bila pod kontrolom.

“Institut će danas uputiti svima prijedloge za dodatne mjere koje će se, između ostalog, odnositi i na okupljanja”, rekao je Zeljković na konferenciji za novinare.

Epidemiolog Jelena Đaković Dević kazala je da je protekla 24 časa u RS testirano 1.057 laboratorijskih uzoraka.

Dodala je da je prijavljeno pet smrtnih slučajeva. Po jedna osoba je iz Banjaluke i Milića, a tri su iz Zvornika.

Zeljković je rekao da je potrebno rigorozno prostupiti u određenim segemntima

“Ovaj broj prati i više urađenih testiranja. U svim domovima zdravlja imamo veći broj pacijeta koji se javljaju sa simptominama. Tu ćemo izvršiti reviziju, da bi sistem bio što efikaasniji”, rekao je Zeljković.

Kaže da u ovom trenutku vide da jedan segment garđana ne želi da se pridržava mjera.

“Najmlađa osoba koja se trenutno nalazi na respiratoru ima 31 godinu, to pokazuje da virus može da pogodi bilo koga. Takođe, osoba koja je socijalno aktivna, ima određene simptome, apelujemo, nemojte hodati, nemojte ići na posao, dok ne utvrdimo razlog vaših simptoma”, rekao je Zeljković.

On je još jednom apelovao na sve građane ako imaju bilo koji respiratorni simptom, obavezno se javite vašem porodičnom ljekaru, prenose Nezavisne.Ostavite komentar: