Potpisan ugovor o izgradnji nove bolnice u Zvorniku

U Zvorniku je danas potpisan Sporazum o obezbjeđenju dijela finansijskih sredstava i načinu finansiranja projekta “Izgradnja i opremanje novog objekta, rekonstrukcija, adaptacija i opremanje postojećeg objekta Opšte bolnice”, u vrijednosti oko 29 miliona KM.


Potpisan je i Ugovor o izgradnji i opremanju novog objekta, rekonstrukciji, adaptaciji i opremanju postojećeg objekta ove bolnice.

Sporazum i Ugovor su potpisali ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, direktor Opšte bolnice Zvornik Ivan Popović i Miroslav Lazarević, direktor zvorničke firme “Enikon-gradnje” – nosioca konzorcijuma od šest firmi koji će izvoditi radove.

Direktor Opšte bolnice Zvornik Ivan Popović rekao je da je vrijednost projekta oko 29 miliona KM, od čega je 19 miliona KM medicinska i nemedicinska oprema, dok oko 10 miliona KM iznose građevinski radovi, koji obuhvataju izgradnju novog bloka bolnice, rekonstrukciju i adaptaciju postojećeg dijela bolnice, izgradnju parking-galerije, kao i uređenje prostora oko novog i postojećeg bloka Bolnice.

On je dodao da je početak radova, odnosno uvođenja izvođača radova u posao za 15 dana, a završetak radova za izgradnju novog bloka bolnice i opremanje 20 mjeseci, te 10 mjeseci za adaptaciju i rekonstrukciju postojećeg bloka bolnice.

Potpisivanju Sporazuma i Ugovora prisustvovali su premijer Republike Srpske Radovan Višković, gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i drugi.

Višković: Nova bolnica najveći projekat u regiji od nastanka RS

 Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Zvorniku da je potpisivanje ugovora o izgradnji i opremanju novog objekta bolnice najveći projekat u ovoj regiji od stvaranja Republike Srpske.

“Sedam lokalnih zajednica koje se prostiru na više od 2.000 kvadratnih kilometara, sa 120.000 stanovnika zaslužuju da imaju bolju medicinsku njegu nego do sada, kao i bolje uslove i kapacitete. Bolnica Zvornik sa svojih 208 kreveta, koje je imala do sada, nije mogla da zadovolji sve te potrebe. Izgradnjom novog bolničkog bloka i rehabilitacija i sanacija postojećeg dijela, svrstaće Bolnicu Zvornik rame uz rame sa svim ostalim bolnicama u Republici Srpskoj koje je postojeća vlast u zadnjih deset i više godina izgradila”, istakao je Višković.

 

Ostavite komentar: