Postojeće mjere u Srpskoj produžene još 14 dana: Poziv građanima da se vakcinišu

Republički štab za vanredne situacije je na današnjoj sjednici donio odluku da se sve postojeće epidemiološke mjere produže do 27. septembra.

Između ostalog, i dalje se zabranjuje okupljanje u grupama većim od 120 osoba, sva privatna okupljanja koja se ne održavaju na javnom mjestu u grupama većim od 70 osoba.

Takođe se ograničava radno vrijeme u periodu od šest do 24 časa svim ugostiteljskim objektima za hranu i piće i priređivačima igara na sreću.

Noćni klubovi i dalje mogu da rade do dva časa iza ponoći.

Štab je danas prihvatio i Informaciju o raspodjeli 25.000 doza, druge komponente Sputnik V vakcine protiv kovida 19, te zadužio JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da raspodijeli vakcine zdravstvenim ustanovama širom Srpske, saopšteno je nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Republički štab poziva sve građane koji se do sada nisu vakcinisali da to učine što je prije moguće, da bi se sačuvalo zdravlje ljudi, s obzirom na to da se posljednjih dana bilježi stalan rast broja zaraženih od virusa korona.

“Vakcinacija u Republici Srpskoj odvija se bez zastoja, a obezbijeđen je dovoljan broj vakcina protiv virusa korona, različitih proizvođača, za građane”, navodi se u saopštenju.

Republički štab za vanredene situacije naložio je Ministarstvu unutrašnjih poslova i Inspektoratu da intenziviraju kontrolu sprovođenja mjera zaštite od virusa korona.

Opširnije pogledati OVDJE.

Ostavite komentar: