Poslanik SNSD-a istakao: Obezbijediti budžetska sredstva za proširenje prava boraca

Poslanik SNSD-a Dragoslav Kabić smatra da se proširivanje prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite ne može sprovesti bez prethodnog obezbjeđenja sredstava u budžetu Republike Srpske.

“Zalažemo se za socijalnu kartu nezaposlene djece poginulih boraca i socijalno ugroženih nezaposlenih demobilisanih boraca Vojske Repulbike Srpske /VRS/”, istakao je Kabić večeras na posebnoj sjednci Narodne skupštine o stanju u oblasti boračko-invalidske zaštite.

On je sugerisao da mladi vojnici koji su bili regrutovani u odbrambeno-oslobodilačkom ratu treba da dobiju status borca prve kategorije.

Poslanik PDP-a LJubša Krunić očekuje da će posebna sjednica parlamenta Republike Srpske rezultirati jedinstvenim donošenjem zaključaka s ciljem povećanja i proširenja prava boraca VRS.

“Demobilisani borci očekuju donošenje novog zakona o pravima boraca, porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida Republike Srpske, koji bi što hitnije trebao da ide u proceduru”, istakao je Krunić.

Krunić se založio za reviziju i kategorizaciju boraca u svim gradovima i
opštinama Republike Srpske, kao i zdravstvenu zaštitu u punom obimu za boračku populaciju.

Poslanik SDS-a Davor Šešić smatra da je u Republici Srpskoj urađena pogrešna kategorizacija boraca i revizija ratnih vojnih invalida.

“Veliki broj demobilisanih boraca se nalazi u stanju socijalne potrebe. Sramota za Boračku organiaciju da nakon toliko godina od rata sada prave socijalnu kartu demobilisanih boraca”, kaže Šešić.

Ostavite komentar: