Poslanici na čelu sa Čavićem izgubili status kluba: Jandrić napustio Klub poslanika NDP-a

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Spske Krsto Jandić napustio je Klub poslanika NDP-a.

To znači da su poslanici na čelu sa Draganom Čavićem izgubili status kluba, je ih je ostalo samo troje. Ovu informaciju je za banjalučki portal Srpskainfo potvrdio predsjednik stranke Dragan Čavić.

“Prije četri, pet dana Jandrić je pismeno obavijestio predsjednika Narodne skupštine i Klub NDP-a o svojoj odluci. Razloge nije naveo, niti sam ja ulazio u pozadinu. Jandrić je ranije već napustio stranku, ali je u proteklom periodu bio u našem klubu, iako to nije morao”, kaže Čavić.

Na pitanje da li će NDP u Narodnoj skupštini RS ostati u statusu poslaničke grupe, ili će vratiti status kluba, ukoliko im se priključi neko od poslanika, Čavić kaže da će “raditi na tome”.

Podsjećanja radi, trenutno u NS RS klub, između ostalih, nemaju neki od bivših poslanika DNS-a poput Milana Radovića i Darka Banjca.

Jandrić je za Srpskainfo rekao da nastavlja i zvanično da djeluje kao samostalni poslanik, odnosno da se neće priključivati ni jednom drugom poslaničkom klubu.

“Formalno sam bio u Klubu NDP-a, nisam htio da im remetim bilo šta, ali sam odluke donosio na strani opozicije”, kaže Jandrić.

Inače, razlika između kluba poslanika i poslaničke grupe u Narodnoj skupštini je u određenim privilegijama, poput službenog vozača, automobila, sekretarice.

Ostavite komentar: