Posebna sjednica NSRS 15. septembra: Rasprava o upotrebi srpskog jezika i zaštiti ćiriličnog pisma

Narodna skupština Republike Srpske razmatraće 15. septembra u Banjaluci na posebnoj sjednici Prijedlog zakona o zaštiti i očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličnog pisma po hitnom postupku, najavio je predsjednik parlamenta Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Nakon sjednice skupštinskog Lolegijuma u Banjaluci Čubrilović je rekao novinarima da je posebno zasjedanje Narodne skupštine zakazano na zahtjev Vlade Republike Srpske.

Čubrilović je rekao da će Narodna skupština na redovnoj sjednici, koja je zakazana za 28. septembar, po hitnom postupku, razmatrati Prijedlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta Republike Srpske.

On je rekao da redovna sjednica ima 28 tačaka dnevnog reda, među kojima su Prijedlog zakona o izmjenama zakona o izvršenju budžeta za ovu godinu po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama zakona o zaduživanju, dugu i garancijama Republike Srpske.

Na dnevnom redu su i Prijedlog zakona o zaštiti od uznemiravanja na radu, Prijedlog zakona o izmjeni zakona o sjemenu poljoprivrednog bilja i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o zaštiti potrošača u Republici Srpskoj.

Čubrilović je naveo da su na dnevnom redu i nacrti zakona o fiskalizaciji, o obnovljivim izvorima energije, o obrazovanju odraslih, o muzejskoj djelatnosti, te nekoliko prijedloga odluka.

Redovna sjednica zakazan je za 10.00 časova, a posebna za 12.00 časova

Ostavite komentar: