Posebna sjednica Narodne skupštine: Šarović, Borenović i Stevandić dostavili zahtjev za obraćanje

Lideri Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, SDS Mirko Šarović i PDP Branislav Borenović dostavili su do sada zahtjev za obraćanje na posebnoj sjednici parlamenta Republike Srpske, 7. septembra, rečeno je Srni u parlamentu Srpske.

Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi u ponedjeljak, 7. septembra, na posebnoj sjednici da razmatra prijedlog odluke o potvrđivanju izjave srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika po kojoj je odluka o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između Centralne izborne komisije (CIK) BiH i Međunarodne fondacije za izborne sisteme, veoma štetna po interese Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je ranije novinarima da je na Kolegijumu Narodne skupštine odlučeno da se na posebnoj sjednici mogu obratiti predstavnici parlamentanih stranaka, ukoliko dostave zahtjev do danas u 15 časova.

Sjednica je zakazana za devet časova.

Posebnu sjednicu Narodne skupštine zatražio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik koji je odluku o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između CIK BiH i Međunarodne Fondacije za izborne sisteme, usvojenu bez konsenzusa 27. avgusta na sjednici Predsjedništva BiH proglasio veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske.

Dodik je ranije pozvao poslanike Narodne skupštine da u roku od deset dana održe sjednicu i dvotrećinskog većinom podrže njegov proglas.

Ostavite komentar: