Poruka sa protesta u Sarajevu: Navukli su nam ludačku košulju zvanu Dejton

Desetine građana okupile su se danas u Sarajevu na protestima pod sloganom “Ne damo državu”, javlja Anadolu Agency (AA).

Okupljeni su zahtijevali da odluke visokog predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Kristijana Šmita, kojeg ne priznaju vlade Rusije, Kine i vlasti Republike Srpske, moraju biti identične za cijeli prostor Bosne i Hercegovine.

Azra Zornić, apelantkinja pred Evropskim sudom za ljudska prava, uputila je kritike domaćim, evropskim i američkim zvaničnicima.

Kako je kazala, domaći političari, odnosno velika većina njih, su pristali da samo budu marionete prije svega desničarske Evrope pa tako i kompletnog Zapada u zamjenu za poneku fotelju ili ministarsku ili premijersku poziciju ili članstvo u Upravnom ili Nadzornom odboru.

Zornić je navela da njena, kako kaže, borba za domovinu traje 17 godina.

“Trajaće do ostvarenja moje presude. U međuvremenu, gdje se danas nalazi BiH? Nalazi se u haosu. Raskol, a sve zahvaljujući međunarodnoj zajednici. Najprije su nam navukli luđačku košulju zvanu Dejton, a onda su krenuli sa brisanjem BiH. Licemjerni Zapad je preko OHR-a uveo protektorat”, dodala je Zornić.

Ostavite komentar: