Portparol SNSD-a o rezultatima: Borenović potvrdio da je neozbiljan, Dodik ima ozbiljnu prednost

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da predsjednik PDP-a iznosi paušalne podatke o rezultatima opštih izbora i poručio da Milorad Dodik ima ozbiljnu prednost u odnosu na Jelenu Trivić za predsjednika Srpske, dok je prednost Željke Cvijanović nedostižna.

“Borenović je potvrdio ono što smo znali da je nekulturan, neozbilja i neodgovoran. Pokušao je pred tužnim skupom glumiti da je veseo. Mogu da kažem da je za srpskog člana Predsjedništva BiH trenutno prebrojano 75 odsto glasova, Željka Cvijanović ima oko 240.000 glasova, za razliku od Mirka Šarovića koji ima oko 160.000”, rekao je Kovačević i dodao:

“Prepustiću predsjedniku stranke i gospođi Cvijanović da nešto kasnije proglase pobjedu”.

Kada je riječ o trci za predsjednika Kovačević je poručio da i tu postoji ozbiljan trend u korist kandidata SNSD-a Milorada Dodika.

“27 odsto je prebrojano. Milorad Dodik ima 56 odsto, a protivkandidat Jelena Trivić 44”, rekao je Kovačević i osvrnuo se na tvrdnje Borenovića da Trivićeva vodi.

“Podsjetiću na 2018. godine kada je sve do jedan sat poslije ponoći Borenović izlazio 5 minuta prije ili poslije mene i dok sam ja iznosio tačne podatke, on je iznosio neistine. Čitaju samo podatke koji im odgovaraju. Ovo je stanje koje mi imamo na onome koje smo prebrojali, to je 27 odsto i Milorad Dodik ima značajnu prednost. Vjerujemo da će to stanje da se očuva i da ćemo veoma brzo biti u prilici da objavimo pobjedu”, istakao je Kovačević.

Ostavite komentar: