Popović dao ostavku, Banjac reagovao: NPS ne može da nosi teret bilo kog pojedinca

Predsjednik Narodne partije Srpske /NPS/ Darko Banjac rekao je danas da je Đorđe Popović podnoseći ostavku na stranačke funkcije iznio dosta neistina i da NPS “ne može da nosi teret bilo kog pojedinca za kojeg postoji sumnja da je učestvovao u određenim radnjama”.

“Kao predsjednik stranke ne mogu dopustiti da funkcioneri koji se kandiduju za najveće i najodgovornije funkcije u Republici Srpskoj i treba da rade u interesu naroda, budu korisnici skaj aplikacije”, rekao je Banjac Srni.

On kaže da iz tih razloga Popoviću “nije bilo i nema mjesta da bude nosilac liste u Izbornoj jedinici šest, a pogotovo da bude potpredsjednik stranke”.

Banjac je rekao da je na sjednici Predsjedništva NPS u petak, 1. jula donesena odluka da nosilac liste NPS-a za Narodnu skupštinu u Izbornoj jedinici šest bude Diko Cvjetinović.

On je naglasio da NPS spremno i odgovorno ulazi u političku kampanju u Izbornoj jedinici šest i drugim izbornim jednicama u cijeloj Republici Srpskoj.

Potpredsjednik NPS-a Đorđe Popović saopštio je danas da je podnio neopozivu ostavku na sve funkcije u partiji i istupio iz članstva zajedno sa Opštinskim odborom iz Brčko distrikta za šta je, kako je naveo, odgovoran predsjednik NPS-a.

Popović je naveo u pisanoj izjavi da ne podržava način rada i pojedine odluke Banjca, kao i kadrovska rješenja i imenovanja za nosioce kandidatskih lista na području bijeljinske regije.

Ostavite komentar: