“Pojedini kadrovi PDP idu na inostrane antisrpske sesije”: Vulićeva ponovo ‘brani” Dodika

Odavno je jasno kao dan da pojedini kadrovi PDP ništa drugo i ne rade sem što idu na brojne, inostrane, antisrpske sesije i obuke obavještajnih službi, tvrdi poslanik SNSD u Predstavničkom domu BiH Sanja Vulić.

Vulićeva je reagovala na jučerašnju konferenciju za novinare člana Glavnog odbora PDP Olivere Nedić koja je izjavila da se Milorad Dodik poigrao sa nastavnicima, učenicima i roditeljima kada je povredom vitalnog entitetskog interesa proglasio Odluke Predsjedništva BiH o odobravanju zaključivanja Sporazuma o učešću BiH u programu za međunarodno ocjenjivanje učenika (PISA) u 2021. godini.

Vulićeva kaže da je ovaj put problem u tome “ko govori” o potezu Dodika.

“Sasvim je sigurno da to vrlo teško može činiti nastavnik koji u jednoj školskoj godini bude na neplaćenom odsustvu barem pet mjeseci, koristeći to vrijeme za raznorazna putešestvija. Naša žena – majka – kraljica je na velika zvona objavila svoj uspjeh, kao dobitnik Fulbrajtove stipendije, zarad koje je ne osvrćući se otišla preko bare. Zanimljivo je da joj je zaslijepljena i neobaviještena masa gromko aplaudirala, zdušno je podržavajući na društvenim mrežama, u transu od hvalospjeva.

Niko se nije sjetio da pronađe odavno razobličen sistem koji američke organizacije decenijama sprovode u cilju pronalaska korisnih poslušnika. Bitno je da se dotična vrnula s titulom “trenerice demokracije”, ma šta to značilo, ali je sigurno da je trening bio efikasan”, kaže Vulićeva.

Posebno joj smeta što Nedićeva pominje “komšije” aludirajući na Srbiju.

“Ova prosvjetna radnica koja, gle čuda, predaje geografiju, morala bi u malom prstu imati znanje gdje se nalazi Matica srpska, u kojoj zemlji!? A kada nauči šta je moć Ustava Republike Srpske, te koja su nam prava zagarantovana Dejtonskim mirovnim sporazumom, tad bi sebi mogla dati za pravo da tumači postupke i izjave Dodika”, tvrdi Sanja Vulić.

Prema njenim riječima, novoizgrađene škole, vrtići, studentski domovi  govore o odnosu Milorada Dodika i SNSD prema obrazovanju i budućnost Republike Srpske. Tvrdi da je PISA testiranje „tipičan primjer zadiranja u nadležnost, i SNSD nikada neće stajati iza takvih avantura“.

“Da, naravno da primjenjujemo sistem rada u svim segmentima po uzoru na Srbiju jer je dokazano kvalitetan i dobar. Naša petostruka majka, što smatram njenim neporečivim, najvećim uspjehom u životu, komentariše PISA testiranje, visokoparnim rječnikom koji je često smrtnicima nerazumljiv, a onda napada odluke Milorada Dodika koji brine o vitalnom interesu RS.

Potrebno je mnogo vremena, volje, zalaganja da bi se bilo koja, a kamoli ova zaposlena majka, ovako strasno angažovano i detaljno bavila politikom, skoro pa 24 časa dnevno. Stigne li da ispravi onih 150 (inspekcijski evidentiranih) grešaka koje je napravila u dnevniku, kao požrtvovana razrednica? Zalaže li se za sankcionisanje nesavjesnih, ili rasijanih, kako god, prosvjetara koji ne umiju u dnevnik unijeti lične podatke i rezultate svojih dvadesetak učenika?”, pita Vulićeva.

Zaključuje da je reakcija Nedićeve “samo jedan u nizu očajničkih trzaja već sada izbornih gubitnika, koji se pokušavaju dodvoriti stranim ambasadama i političkom Sarajevu”, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: