Podrška Grujičiću! Simić i Janjić zvanično povukli kandidaturu za načelnika Srebrenice

Nezavisni kandidati za načelnika opštine Srebrenica Aleksandar Simić i Mile Janjić danas su zvanično saopštili da odustaju od kandidature i pozvali simpatizere da svoje glasove daju zajedničkom kandidatu svih srpskih stranaka za načelnika ove opštine Mladenu Grujičiću.

Simić je na konferenciji za novinare rekao da je povukao kandidaturu i pozvao birače da glasaju za Grujičića radi očuvanja srpskog jedinstva i nacionalnog interesa koji su važniji od bilo čijih ličnih interesa.

On je pozvao na slogu i mir, jer se samo tako mogu obezbijediti uslovi za bolji život svih građana, bez obzira na njihovu stranačku i nacionalnu pripadnost. Janjić je izjavio da je odustao od kandidature 3. avgusta kada su se srpske političke partije u Srebrenici saglasile da zajednički kandidat za načelnika bude Grujičić.

“O odustajanju sam obavijestio CIK BiH, ali me nisu skinuli sa liste, kao ni Apelacioni sud i moje ime se nalazi na glasačkom listiću. Pozivam birače da izađu na izbore i ne glasaju za mene, jer sam odustao od kandidature, već da glas daju Grujičiću”, poručio je Janjić. Grujičić je zahvalio Simiću za gest koji je danas učinio, kao i Janjiću koji je ranije odustao od kandidature i rekao da njegov ponovni izbor za načelnika znači nastavak razvojnog kontinuiteta Srebrenice i zajedničkog stvaranja boljih uslova za život, kao i do ekonomskog napretka, te garantuje stabilnost i mir u ovoj opštini.

Kao najznačajniji razvojni projekat u narednom periodu, Grujičić je najavio pokretanje rada specijalne zdravstvene ustanove Banja Guber za liječenje pacijenata uz korištenje ljekovitih voda Gubera koje se već dvije decenije ne koriste, a prije su donosile velike prihode i omogućavale razvoj ove opštine koja je bila u vrhu razvijenosti u BiH.

Grujičić je najavio nastavak realizacije projekata izgradnje infrastrukure, navodnjavanja, sanacije fasada, izgradnje lokalnih puteva i posebnu aktivnost na stvaranju uslova za otvaranje novih pogona i zapošljavanje.

Nakon odustajanja Simića i Janjića u konkurenciji za načelnika opštine Srebrenica ostala su samo dva kandidata i to Mladen Grujičić, kojeg podržavaju srpske stranke i udruženja, te kandidat bošnjačkih partija Alija Tabaković.

Ostavite komentar: