“Počeće nam se i u ručak miješati”: Oštra reakcija Stanića nakon što je Šeranić skinuo masku VIDEO, FOTO

Skidanjem maske na raport Milorada Dodika na jučerašnjem skupu, ministar i epidemilolog Alen Šeranić je bacio pod noge i resor kojim upravlja i svoj sopstveni integritet. Ako hoćete da vas drugi poštuju najbolje bi bilo da poštujete sami sebe i svoju struku. Mladi ministar očigledno ne poštuje ni jedno ni drugo, istakao je u saopštenju Slobodan Stanić, šef Odbora za zdravstvo Srpske demokratske stranke.

„Šeranić je ponizio i struku i sopstveni integritet ljekara i ministra skidanjem maske na nagovor srpskog člana Predsjedništva BiH. Dobro je što se sve desilo pred očima javnosti jer je postalo jasno ko donosi sve odluke u kriznom štabu i koliko se struka tu poštuje i uvažava“, naglasio je Stanić.

Stanić kaže da je “jučerašnja predstava za javnost u Banjaluci nastavak humoreske u koju se pretvorio Republički krizni štab.”

„Ljudi koji sjede u kriznom štabu ne bave se svojim poslom već slijepo slušaju direktive srpskog člana Predsjedništva BiH koji je izgleda i epidemiolog i pedagog i farmaceut. Očekujemo ga uskoro i u kulinarskim emisijama kao nutricionistu jer će i u ručak početi da nam se miješa“, kazao je Stanić i poručio: „Kakva je zbunjujuća poruka poslata građanima koji bivaju kažnjeni sa 100 KM ako ne nose maske na otvorenom, time što je resorni ministar skinuo masku u zatvorenom prostoru“?

Podsjećanja radi, predsjednica Republike Srpske održala je juče sastanak sa zvaničnicima Republike Srpske, predstavnicima zdravstvenog sektora, nadležnih institucija i predstavnicima lokalnih zajednica povodom složene epidemiološke situacije u Republici Srpskoj.

Prilikom obraćanja za govornicom ministra zdravlja Alena Šeranića, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ministru je sugerirao da skine masku kako bi ga bolje razumjeli pošto je bio udaljen dva metra.

Ostavite komentar: