Po Dodiku opozicija ima “samo pozu”: SNSD će imati kandidate za obje najvažnije funkcije

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da će za opšte izbore u BiH, koji će biti održani naredne godine, stranka na čijem je čelu imati kandidata za predsjednika Republike Srpske i za člana Predsjedništva BiH.

“Nama nije dosadno kao ovima iz opozicije da bi kandidate za člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske stavljali na dnevni red. To se tek rješava u maju i onda ćemo o tome razgovarati kada bude vrijeme kandidatura”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

On je napomenuo da nema formalnih sastanaka i razmišljanja, te da to što neko drugi predlaže te stvari ne znači da je to i obaveza stranke na čijem je čelu.

“Izbori su u oktobru i postoji procedura da se kandidati predlože. Vjerujem da ćemo nastupati jedinstveno i da će izbori koji će biti održani za nekoliko dana u Prijedoru pokazati kakva je snaga ovog bloka, a kakva je nemoć i apatija onog drugog”, poručio je Dodik.

On je istakao da opozicija nema snagu i da imaju “samo pozu” u kojoj konstantno lažu protiv Republike Srpske i srpskog naroda, Milorada Dodika i SNSD-a.

Dodik je naglasio da ima dobru koordinaciju sa potpredsjednikom SNSD-a Željkom Cvijanović.

“Ona me je obavijestila o svojim razgovorima u Americi, gdje joj je ponuđeno da bude na čelu SNSD-a, što je ona odbila, jer je ozbiljna žena”, rekao je Dodik.

On je dodao da bi i za opoziciju i za sve bilo bolje da su zajedno na pitanjima o ustavnim pravima na nivou BiH.

Ostavite komentar: