Planinić uvjerava: Nisam učestvovao u donošenju uputstva za državljane BiH koji putuju u Srbiju

Pomoćnik ministra u sektoru za međunarodno-pravne i konzularne poslove u Ministarstvu inostranih poslova u Savjetu ministara Frano Planinić rekao je Srni da ni na koji način nije učestvovao u donošenju uputstva tog ministarstva za državljane BiH koji putuju u Srbiju.

“Mogu potvrditi navode zamjenika ministra inostranih poslova Josipa Brkića. Kao pomoćnik ministra u sektoru za međunarodno-pravne i konzularne poslove, ni na koji način nisam učestvovao u donošenju predmetnog uputstva/preporuke, niti sam bio upoznat o njegovom donošenju i objavljivanju u medijima”, naveo je Planinić.
Zamjenik ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Josip Brkić rekao je Srni da prilikom izdavanja uputstva Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara građanima BiH da ne putuju u Srbiju nije konsultovan, te da ni Stručni kolegijum Ministarstva uopšte nije razmatrao to pitanje.
“Jasno je u kom pravcu to ide”, istakao je Brkić.
Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara preporučilo je državljanima BiH koji su “na bilo koji način bili uključeni u odbranu BiH od 1992. do kraja 1995. godine”, da do daljeg ne putuju u Srbiju.

Ostavite komentar: