Petrović: SDS sa partnerima formirao novu skupštinsku većinu u Prnjavoru

U Prnjavoru je došlo do formiranja nove skupštinske većine koju čini 16 izabranih odbornika na čelu sa Klubom odbornika Srpske demokratske stranke sa devet odbornika, Klub DNS-a sa tri odbornika, te još četiri odbornika lokalnog parlamenta, rekao je Milan Petrović, predsjednik OO SDS Prnjavor i odbornik SDS u lokalnom parlamentu.

Dosadašnji odbornici NDP-a, DEMOS-a, SRS-a i odbornik iz reda nacionalnih manjina napustili su dosadašnji koalicioni sporazum sa vladajućim SNSD-om i potpisali novi sporazum sa SDS-om. Za predsjednika lokalnog parlamenta predložen je Mirko Bukvić iz NDP-a, a za potpredsjednika Milorad Kondić iz Srpske radikalne stranke.
“Ova skupštinska većina nije rađena ni na kakvim ucjenama i pritiscima već je isključivi cilj ove većine brži razvoj naše lokalne zajednice. Ona nije formirana da bi se zamijenila dva-tri odbornika u skupštinskom rukovodstvu već da bi radili projekte na koje će građani Prnjavora biti ponosni”, kazao je Petrović, saopšteno je iz SDS-a.
Projekti koje će nova većina pokrenuti, kaže Petrović, biće vodosnabijevanje ove lokalne sredine jer je sramota da mnoga naselja u Prnjavoru nemaju redovno vodosnabijevanje u 21. vijeku.
“Ova većina, za razliku od većina na čelu sa SNSD-om u nekim drugim gradovima, biće kooperativna načelniku ali biće i predlagač mnogih stvari i siguran sam da će građani opštine Prnjavor to da prepoznaju. Posebno ističem da je većina stabilna bez ikakvih trzavica. SDS će podržati sve što je dobro za Prnjavor bez obzira ko je predlagač”, tvrdi Petrović.

Potpisivanju nove koalicije prisustvovao je i lider SDS-a Mirko Šarović i visoki funkcioner SDS-a Nemanja Vasić.
“Članovima nove većine u Prnjavoru poručujem da će Srpska demokratska stranka biti pouzdan partner. Građani ne treba da brinu jer će nova većina raditi isključivo u njihovom interesu. Talas promjena nastavlja se i u Prnjavoru pa tako danas SDS sa svojim partnerima PDP-om i DNS-om ima od Banjaluke do Bijeljine ili svog načelnika ili ima skupštinsku većinu”, poručio je predsjednik SDS Mirko Šarović, koji je došao u Prnjavor kako bi podržao novu većinu u lokalnom parlamentu.

Ostavite komentar: