Petrović: Salkićeve uvrede nećemo oprostiti, niti zaboraviti

Generalni sekretar Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Luka Petrović danas je potpredsjedniku Republike Srpske Ramizu Salkiću poručio da mu Srpska neće dozvoliti da koči njen razvoj, a Srbi neće oprostiti, niti zaboraviti uvrede i laži.

“Zaboravljajući da je Republika Srpska međunarodno, pravno priznati entitet unutar BiH, Salkić je iz srca Hercegovine koja je vodila više slobodarskih – odbrambenih ratova pozvao na ukidanje Srpske, nazivajući je udruženim zločinačkim poduhvatom, stigmatizujući srpski narod i nazivajući ga zločincima”, rekao je Petrović, reagujući na današnju Salkićevu izjavu tokom posjete Trebinju.

Petrović je istakao da je Trebinje otvoren grad koji domaćinski dočeka svakog svog gosta, ali i grad koji od svih posjetilaca očekuje poštovanje naroda koji u njemu živi.

“Koliko god tolerantni i predusretljivi bili stanovnici Trebinja i cijele Republike Srpske, ne mogu preći preko izjava mržnje, jezika podjela i optužbi koje je danas iz najjužnijeg grada Srpske poslao Salkić”, poručio je Petrović.

On je istakao da je srpski narod slobodan i ponosan na svoju slobodu i svoju Republiku Srpsku.

“Vaše poruke su samo pokazatelj da ne znate nijedan drugi jezik osim jezika uvreda, a da umjesto činjenica koristite spinove ostrašćenih bošnjačkih političkih lidera koji, sakrivajući probleme u svome dvorištu, prašinu bacaju u tuđe. Nećemo Vam dozvoliti gospodine Salkiću da kaljate ime Republike Srpske, vrijeđajući njene građane”, rekao je Petrović.

On je istakao da se na ljudska prava pozivaju oni koji ih uporno krše, žele u tor zatvoriti sve neistomišljenike i jednom narodu nametnuti nekakvo novo uređenje.

“Mi Vam iz Trebinja i iz Republike Srpske danas poručujemo kulturno da neće moći. Republika Srpska je napravljena po mjeri njenih građana. Republika Srpska je naša domovina i drugu nemamo, niti želimo. Takođe Vam poručujemo da nemamo ništa protiv BiH i da poštujemo uređenje BiH zemlje koju čine dva entiteta i tri naroda”, naveo je Petrović u pisanoj izjavi.

On podsjeća da Salkić i njegova stranka /SDA/ koče napredak sopstvene zemlje zarobljeni u prošlosti i vodeći politiku koja počiva na ratnoj i huškačkoj demagogiji.

“Sa takvim pristupom ne idete ni korak naprijed, već po dva i tri unazad.
Republika Srpska neće dozvoliti da kočite njen razvoj, a srpski narod Vam uvrede i laži neće oprostiti, niti zaboraviti”, poručio je Petrović.

Salkić je danas u Trebinju rekao da će, sve dok je ovakvo teritorijalno uređenje BiH, uz odlučivanje sa ekskluzivnim pravom entiteta i entitetskim glasanjem, “izostati katarza i suočavanje sa prošlošću predstavnika srpskog naroda”.

 

 

Ostavite komentar: