Petrović sa pristalicama na Trgu Krajine: Došlo do naguravanja sa policijom VIDEO

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, koji je 24. maja u pratnji tri savjetnika krenuo pješke iz Bijeljine put Banjaluke, došao je na najavljeni opozicioni skup na Trgu Krajine, a tokom šetnje došlo je do naguravanja sa policijom.

Do naguravanja je došlo u “parkiću” kada je policija pokušala da spriječi Petrovića i njegove pristalice da tom rutom dođu do Trga Krajine.

Cijeloj situaciji su svjedočili brojni gosti u lokalima u prepunom  ‘parkiću’.

Sa Petrovićem su na Trg došli i predsjednik SDS Milan Miličević i još nekoliko visokih funkcionira ove partije, a na njegovom skupu pojavila se i predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić.

Petrović je, između ostalog, u obraćanju rekao da je pješačio za “ozdravljenje Republike Srpske”.

“Sagradimo bolje škole i bolji sistem obrazovanja”, poručuje Petrović.

Traži da svako ulaganje lokalnih zajednica u obrazovni sistem, prati i ulaganje Ministarstva prosvjete. Prva dva dana šetnje, tvrdi, posvetio je najmlađima.

“U ponedjeljak ćemo Ministarstvu uprave predati inicijativu za raspuštanje Skupštine grada Bijeljina. Ako za 30 dana ne odgovore na tu inicijativu, opet ćemo se okupiti ovdje, protestovaćemo, pod šatore ćemo, moramo se boriti do kraja”, rekao je Petrović.

Skup je završen šetnjom do Parka “Mladen Stojanović”.

Podsjetimo, Petrović je juče popodne stigao u Banjaluku, a tada je pozvao građane da mu se pridruže danas od 18 časova na Trgu Krajine.
 

Ostavite komentar: