Petković traži što bolje rješenje: Nacrt porodičnog zakona veliki iskorak

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković rekao je da Nacrt Porodičnog zakona, koji je danas pred poslanicima parlamenta Srpske, predstavlja veliki iskorak nakon 20 godina od donošenja aktuelnog zakona koji definiše tu oblast.

“Pozivam sve građane da se uključe u javnu raspravu koju će organizovati Ministarstvo. Ovdje treba pozvati i udruženja građana, sve one koji se bave porodičnim pravom, da uzmu učešća kako bismo došli do što kvalitetnijeg zakonskog rješenja. Isto tako se nadam da će i narodni poslanici danas u ovoj raspravi uzeti učešće”, rekao je Petković.

Potpredsjednik Narodne skupštine Srpske Sonja Karadžić-Jovičević rekla je u skupštinskoj raspravi da je zadovoljna tekstom Nacrta Porodičnog zakona.

Ona je istakla da je izuzetno dobro što je navedenim nacrtom definisana posebna briga o djeci i posebna briga o roditeljima.

Poslanik SNSD-a Dušica Šolaja smatra da je do prijedloga ovog zakonskog rješenja potrebno dodatno razraditi odredbe navedene u Nacrtu koje se odnose na usvojenje, nijednog trenutka ne zaboravljajući da sve to treba da bude u najboljem interesu djeteta.

Ostavite komentar: