Petković o izjavi Turkovićeve: Po ko zna koji put samostalno istupa i sprovodi politiku SDA

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković izjavio je Srni da ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković po ko zna koji put samostalno istupa i sprovodi politiku SDA, te naglasio da svi relevantni politički faktori u BiH moraju da insistiraju na neutralnom stavu u vezi sa sukobom u Ukrajini.

“Kada je riječ o sukobu u Ukrajini treba se zahtijevati poštovanje međunarodnog prava, ali BiH o tom pitanju mora da ostane neutralna i na tome moraju da insistiraju svi relevantni politički faktori”, istakao je Petković komentrašući saopštenje Ministarstva spoljnih poslova u Savjetu ministara da se “BiH priključuje globalnoj inicijativi SAD” u vezi sa Ukrajinom.

Petković je naglasio da je po Ustavu BiH spoljna politika u nadležnosti Predsjedništva BiH, a ne Ministarstva spoljnih poslova u Savjetu ministara.

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova u Savjetu ministara navodi se da se BiH pridružuje ovoj iniicjativi na poziv državnog sekretara SAD Entonija Blinkena.

“Pridružujemo se osudi aktivnosti takozvane operacije filtracije za pritvaranje i prisilnu deportaciju ukrajinskih civila u Rusiju”, navodi se u saopštenju.

Ostavite komentar: