Petković o Izetbegovićevom odbijanju poziva: Ne želi da bude dio rješenja u BiH, nije čovjek dijaloga

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković rekao je da odbijanje lidera SDA Bakira Izetbegovića da se obrati na posebnoj sjednici parlamenta Srpske pokazuje da nema dobre namjere i nije čovjek dijaloga, već želi da bude uzrok problema, a ne dio rješenja u BiH.

“To pokazuje da on ne želi da razgovara”, rekao je Petković Srni komentarišući odbijanje Izetbegovića da prisustvuje i obrati se na narednoj posebnoj sjednici parlamenta Srpske posvećenoj razmatranju aktuelne političko-ekonomske situacije u BiH.

Iako smatra da je potrebno da politički lideri u BiH razgovaraju, Petković ističe da ne žali što Izetbegovića neće vidjeti u Skupštini, jer bi, najvjerovatnije, iznio negativne poruke o Republici, pa napustio zasjedanje.

“Mislim da bi to bilo samo njegovo obraćanje nakon koga bi napustio sjednicu, a ne bi čuo nas. Dakle, volio bih takav format u kome bi on čuo naše, a mi njegovo. Ukoliko bi to bilo samo njegovo obraćanje nama, samo bismo mu dali prostor da i dalje promoviše svoje stavove koji ne donose ništa dobro Srpskoj, a ni BiH”, ocijenio je Petković.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je u odgovoru na poziv predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića da se obrati na sjednici, zatražio da se povuku zaključci Narodne skupštine i dodao da će SDA predstavljati poslanici ove stranke u parlamentu Srpske.

Izetbegović je u pismu naveo da iznalaženje najprihvatljivijih rješenja za BiH može biti razmatrano samo u Parlamentarnoj skupštini BiH i ostalim nadležnim institucijama BiH.

Ostavite komentar: