Peskov o isporuci vakcina protiv korone: Republika Srpska nam je veoma važna

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da realizacija sporazuma o isporukama ruske vakcine protiv virusa korona zavisi od proizvodnih mogućnosti i zahtjeva unutrašnjeg tržišta, ali da će sve potrebe za vakcinama biti zadovoljene, što uključuje i Republiku Srpsku, koja je za Rusiju vrlo važna.

On je rekao novinarima da se ugovori o isporukama vakcina potpisuju sa različitim državama za različitu količinu, te da su sve zemlje važne, prenosi “Sputnjik”.

“Sve države su važne, i naše bratske države i u ovom slučaju Republika Srpska je za nas veoma važna, bez sumnje. To su istorijski za nas vrlo bliski ljudi. Niko ne treba da sumnja da ćemo vremenom sve potrebe zadovoljiti”, rekao je Peskov odgovarajući na pitanje o tempu isporuka vakcine “sputnjik ve” Republici Srpskoj.

On je naveo da su, po pravilu, svi ugovori vremenski razvučeni, što ne znači da se količina koja je navedena u ugovorima odmah obezbjeđuje, već se realizuje kroz jednu ili nekoliko isporuka.

“Svi oni su vremenski razvučeni i obezbjeđuje se doziranje isporuka kako bi proizvodni pogoni uspjeli sve da pokriju”, naveo je Peskov, dodavši da je apsolutni prioritet za rusku proizvodnju zadovoljenje unutrašnjih potreba.

Ostavite komentar: