PDP traži smjenu Senada Bratića: “Potpredsjednik Narodne skupštine ne može biti iz SDA”

28.01.2019. | 13:07

Klub poslanika PDP u Narodnoj skupšini Republike Srpske podnio je zvaničnu inicijativu za smjenu Senada Bratića (SDA) s mjesta potpredsjednika parlamenta, saznaje Srpskainfo.

Podsjećamo da je predsjednik PDP Branislav Borenović smjenu Bratića predlagao i na nedavnom sastanku političkih lidera Srpske, kao odgovor na najavu SDA da će pred Ustavnim sudom BiH tražiti osporavanje imena Republike Srpske, ali takva inicijativa ipak nije ušla u zajedničku izjavu.

Međutim, PDP ipak nije odustala od razrješenja Bratića i predlaže da se ta tačka uvrsti u dnevni red Druge sjednice parlamenta koja počinje sutra.

Senad Bratić

-Predlažemo da Narodna skupština razriješi Senada Bratića obzirom da je tu i izabran glasovima svih poslanika Narodne skupštine.

Naše legitimno pravo je, ali i obaveza, da na ovaj način pošaljemo jasnu poruku da oni koji pripadaju srankama koje urušavaju Repuliku Srpsku, zvanično najavljuju mogućnost promjene naziva Republike Srpske, ne mogu biti u rukovodstvu najvišeg zakonodavnog tijela Republike Srpske – navodi se u obrazloženju koga potpisuje šef Kluba poslanika PDP Perica Bundalo.

U PDP predlažu da se već na narednoj sjednici izabere novi potpredsjednik parlamenta iz reda Bošnjaka.

 

Izvor:(SrpskaInfo)