PDP spremna za lokalne izbore: Programom za novu Banjaluku kreću u borbu za naklonost građana

Nakon sinoć održane sjednice Predsjedništva Gradskog odbora PDP Banja Luka, predsjednik ove organizacije i najglasniji opozicionar u Srpskoj Draško Stanivuković rekao je da su pripreme lokalne izbore 2020. godine u punom jeku, te da se već nekoliko mjeseci intenzivno radi kako bi bili potpuno spremni za predstojeće izbore.

Na sjednici kojoj su prisustvovali i počasni predsjednik PDP Mladen Ivanić, te aktuelni predsjednik Branislav Borenović usvojen je ,,Nacrt programa za novu Banjaluku”, koji nudi inovativna, moderna, kvalitetna i realna rješenja za unapređenje standarda života Banjalučana.

– Ali i svrstavanje Banjaluke na evropsku scenu kakvu ovaj grad i zaslužuje. Ivanić i Borenović su podvukli da nikada nije, niti će izostati podrška radu banjalučkog Gradskog odbora, posebno kada je u pitanju kandidatura Stanivukovića za gradonačelnika, o čemu su pojedini mediji iznosili zlonamjerna pisanja – navodi se u saopštenju iz PDP.

Povjerenik za izradu ,,Programa za novu Banjaluku” i potpredsjednik Gradskog odbora Saša Čekrlija kazao je da ovaj program ima za cilj da se Banjaluka otvori, te da izađe iz izolacije u kojoj se nalazi 25 godina.

– Snažana podrška preduzetništvu i novi organizacioni dizajn Gradske uprave su u osnovi programa koji dalje otvara put za rast standarda svih građana, od novog modela organizacije gradskog prevoza, preduzetničkog rasta do gradskog fonda za kinematografiju, produkciju i izdavaštvo – navodi Čekrlija.

U saopštenju iz ove stranke navodi se da je predsjedništvo Gradskog odbora sinoć donijelo odluku o kriterijumima za izbor kandidata koji će ići na listu za izbore 2020.

– Intenzovno se radi na ,,Programu nove Banjaluke”, strogim i jasnim kriterijumima po kojima neko može biti naš kandidat, razgovorima sa nevladinim organizacijma, ali i učlanjenju sve većeg broja ljudi koji u nama vide jedinu iskrenu opoziciju. Kada izađemo sa zvaničnim Programom vjerujem da neće biti Banjalučanina koji neće podržati ovakvu jednu viziju Banjaluke. Usvojili smo plan aktivnosti do kraja tekuće godine koji predviđa svakodnevni rad i prisustvo na terenu među građanima – zaključio je Stanivuković.

Sinoćnoj sjednici prisustvovao je i ministar inostranih poslova, koji je ujedno i potpredsjednik PDP Igor Crnadak.

 

Izvor:(SrpskaInfo)Ostavite komentar: