PDP poziva vlast da donesu zakon o Danu Republike Srpske

Partija demokratskog progresa još jednom poziva vladajuću koaliciju, predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović, premijera Srpske Radovana Viškovića i predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića da donesu Zakon o danu Republike Srpske kako su i najavili nakon odluke Ustavnog suda BiH kojom je 9. januar kao dan Srpske proglašen neustavnim.

– Da li će građani Republike Srpske dočekati 9. januar bez Zakona o Danu RS? Ako se to desi, to bi bilo još jedno istorijsko poniženje koje je građanima Srpske servirala vladajuća koalicija.

Ukoliko Narodna skupština Republike Srpske ne donese novi Zakon o Danu RS, građani će predstojeći 9. januar dočekati na osnovu jednokratne odluke Vlade Republike Srpske, a to najbolje govori koliko je vladajućoj koaliciji stalo do interesa Srpske.

Кada se i zašto ova tema izgubila sa dnevnog reda u SNSD-u? Da li su NATO put i povećanje PDV-a jači od Dana Republike Srpske? Izgleda da jesu. Da li je koalicionim sporazumom Milorada Dodika, Šefika Džaferovića i Željka Кomšića Narodnoj skupštini Republike Srpske zabranjeno da diskutuje i o Danu Republike? Izgleda da jeste, saopšteno je iz Partije demokratskog progresa.

 

Izvor:(BN TV)

 Ostavite komentar: