PDP i Savez penzionera i potomaka potisali sporazum o saradnji

Predsjednici PDP-a Branislav Borenović i Saveza penzionera i potomaka Dragutin Ilić potpisali su danas u Banjaluci sporazum o saradnji.

Borenović je rekao da će na ovakav način sarađivati sa svim političkim subjektima, nevladinim organizacijama i udruženjima.

On kaže da su ih tri ključna principa opredjelila na saradnju – vladavina prava, da na najodgovornija mjesta dođu najsposobniji ljudi, te da se pokaže jasno opredjeljenje za domaćinsko, odgovorno i transparentno trošenje narodnog novca.

“Šest je ključnih prioriteta u djelovanju – jačanje ekonomije i zapošljavanje, kvalitetno obrazovanje, demografska obnova, borba protiv korucije i kriminala, racionalan zdravstveni sistem, poboljšanje položaja penzionera, demobilisanih boraca i briga o svim socijalno ugroženim kategorijama stanovništva”, rekao je Borenović novinarima u Banjaluci.

Ilić je rekao da je potrebno “stvaranje jedinstvenog fronta” kada je riječ o nastupu na narednim izborima.

On je naveo da je neophodno zaustaviti odlazak mladih, te je naglasio da Srpska ima ljudske i prirodne potencijale da njeni građani žive bolje nego u Švajcarskoj.

Ostavite komentar: