Panika u Ministarstvu civilnih poslova BiH, na desetine zaraženih!?

U Ministarstvu civilnih poslova BiH vlada prava panika, a nakon što je kod više službenika uključujući i neke pomoćnike otkriveno da su zaraženi koronavirsuom.

Iako zvanično nije dobila odgovor od Ministarstva Novinska agencija Patria saznaje da su prostorije koje koriste zaposleni u Ministarstvu dodatno dezinfikovani, a veliki broj službenika, kojima je dozvoljeno, rade od kuća.

Nezvanično je potvrđeno da je više od 10 osoba zaraženo, a da ostali zaposleni koji su bili u kontaktu sa zaraženim traže bolovanja i rad od kuće. Zvanični odgovor iz ove institucije “Patria” nije dobila.

„Čudi me da se ovo nije ranije desilo. U zgradi su niski stropovi, radi više uposlenika u malim kancelarijama. Liftovi su puni. Ne znam kako ovo zaustaviti“, kazao  je jedan od zaposlenih u Ministarstvu.

Inače, Ministarstvo je smješteno u neboderu Parlamentarne skupštine BiH gdje radi veliki broj osoba, tako da je panika dodatno podignuta, jer se koristi mnogo zajedničkih prostorija.

Posljednjih dana broj oboljelih u Bosni i Hercegovini ekstremno je povećan, a zabilježen je i najveći broj oboljelih u jednom danu od početka pandemije.

 

 

 

Ostavite komentar: