“Pandemija se ne smiruje”: Dodik istakao da će razgovarati o mjerama koje bi trebalo preduzeti

Situacija sa epidemijom vurusa korona je zabrinjavajuća, ocijenio je za Radio Republike Sprske srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Najavio je da će tokom dana, ili narednih dana razgovarati sa epidemiolozima koje bi mjere trebalo preduzeti da bi se situacija stabilizovala.

Pozvao je građane da poštuju mjere zaštite.

“Pandemija se ne smiruje i to nas zabrinjava. Mi smo preduzeli mjere koje su preduzele i ostale države, ali ne daju dovoljno rezultata. U narednih nekoliko dana razgovaraćemo sa stručnjacima da vidimo šta nam je dalje činiti. Bez obzira na to neophodno je poštovanje svih preventivnih mjera koje smo propisali od nošenja maske, držanje socijalne distance i ne okupljanja više ljudi od onog što je propisano” rekao je on.

Istakao je da je odgovornost na svakom pojedincu.

“Mi za sada nećemo uvoditi one mjere koje podrazumijevaju zabranu kretanja ili neke rigoroznije mjere. One neće smanjiti posljedice virusa i zato je neophodno poštovanje svih ovih mjera koje su za sada propisane”, naglasio je Dodik.

O izjavi Palmera

“Predsjednik SAD, Donald Tramp, ranije je istakao da ne želi da se miješa u unutrašnje stvari drugih zemalja, ali to ne važi za Metjua Palmera, čiji izjave i stavovi su usmjereni protiv interesa Srba u Srpskoj i Srbiji, što je nedopustivo”, poručio je srpski član Predsjedništva, Milorad Dodik.

Dodik je istakao da Palmer radi u okviru stare američke administracije.

“To je jedno zatočeništvo bez slobode koje je nametnuto njegovim mjerama. On to koristi kako bi se tamo hvalio kako on ovdje upravlja ovdje procesima. Kada naprimjer govori o Crnoj Gori on brani aktuelni režim što pokazuje dvoličan pristup. Kako god bilo njegova politika ne odražava politiku predsjednika SAD”, naglasio je Dodik za Radio Republike Srpske.

Ostavite komentar: