“Ovakva odluka očekivana”: Bilećki DNS napušta SNSD, ostali hercegovački odbori dobili rok

Hercegovački odbori DNS imaju rok da do srijede donesu odluklu o tome da li će ostati u koaliciji sa SNSD, do kada im je Predsjedništvo DNS dalo rok.

Oni koji su već odlučili jesu članovi bilećkog DNS čija je odluka da će povući svoju podršku SNSD kandidatu za načelnika ove opštine Nenadu Vukoju.

“Ovakva odluka DNS je očekivana. Zbog ponosa, dostojanstva i autonomnosti naše stranke, koja nije mala, i koja treba da se uvažava kao koalicioni partner. Ponizili su nas smjenom našeg predsjednika i naša reakcija je bila prirodna. Ja ostajem apsolutno uz gospodina Nešića” rekao je predsjednik Regionalnog odbora u Hercegovini Slavko Dangubić.

On tvrdi da nije razgovarao sa ostalim opštinskim odborima stranke, dodajući da je bitno da svaka opština samostalno donese odluku. Kaže da će o saradnji sa drugim političkim subijektima odlučivati nakon izbora.

“Možemo sa svakim, osim sa onima koji su otpadnici od DNS. Jedino sa njima nećemo razgovarati”, rekao je Dangubić. S obzirom na to da je lider SNSD, Milorad Dodik najavio smjene, a Dangubić je onih koji bi mogli biti na tapetu, jer je jedan od direktor u Elektro-Hercegovni, kaže da očekuje smjenu.

“Neću podnijeti ostavku, jer sam radio časno i pošteno za ovu firmu, a političke smjene se ne bojim”, rekao je Dangubić, piše Srpskainfo.Ostavite komentar: