Otvoren put Američko-kanadskom konzorcijumu: Donesena odluka o dokapitalizaciji prijedorskog RŽR “Ljubija”

Skupština akcionara Rudnika željezne rude “Ljubija” danas je donijela odluku o dokapitalizaciji Rudnika, rekao je rukovodilac Službe za pravne poslove u Rudniku Ognjen Hrnjak.

Hrnjak je rekao novinarima da su usvojene sve tačke koje su bile na dnevnom redu, a to su treća emisija akcija društva, izmjene statuta i povećanje kapitala.

Prema njegovim riječima, Vlada vodi postupak pregovaranja i to nije završni čin već su se time stvorili preduslovi za početak postupka dokapitalizacije Rudnika željezne rude “Ljubija”.

“Vlada je u dva navrata pokušala da proda svoj većinski paket akcija i nije uspjela da pronađe strateškog partnera. Ovaj put pojavio se strateški partner s kojim će Vlada poslije današnjih odluka ući u postupak dokapitalizacije svog preostalog kapitala u ovom društvu”, rekao je Hrnjak novinarima.

On je naveo da predstavnik državnog kapitala nije prisustvovao današnjoj sjednici, o čemu je pismeno obavijestio Skupštinu, ali je glasao za usvajanje svih tačaka dnevnog reda.

Prema ranijim objavama u medijima, Vlada planira da dokapitalizacijom vrijednom 50,7 miliona maraka, Republika Srpska prepusti većinski udio u RŽR “Ljubija” Američko-kanadskom konzorcijumu SE-GEDC Corp.

Ostavite komentar: