Osude iz parlamenta: Odnos prema srpskim žrtvama slika BiH

Šef Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je da je odluka Tužilaštva BiH o nesprovođenju istrage o ratnim zločinima nad 39 Srba na području Prijedora još jedna potvrda da je ovako protivustavno skrojeno pravosuđe u funkciji kreiranja istine o proteklom ratu u kojoj ne postoje žrtve iz reda srpskog naroda.

ursaćeva je rekla Srni da pravosuđe želi da kreira istinu da je samo jedan narod žrtva, a ostali nisu, iako postoje mnogobrojni dokazii o srpskim žrtvama.

Ona je naglasila da je drugi cilj pokušaj disciplinovanja domaćih političara, što se moglo vidjeti u proteklom periodu.

Prema njenim riječima, ovakvo pravosuđe je u funkciji modelovanja nekih aktuelnih političkih zbivanja.

“Ovakve odluke samo nas opominju da mi moramo da vodimo računa i da se oslonimo na sopstvene snage, sopstvene istraživačke kapacitete i na jedinstvo i slogu da bismo adekvatno odgovorili na te pokušaje”, istakla je Bursaćeva.

Tužilaštvo BiH donijelo je odluku o nesprovođenju istrage u vezi sa ratnim zločinom počinjenim nad 39 osoba srpske nacionalnosti na području Prijedora 30. maja 1992. godine.

Poslanik SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da odnos Tužilaštva BiH prema srpskim žrtvama jasno govori o odnosu prema Srbima u BiH, a to potvrđuje i odluka Tužilaštva BiH o nesprovođenju istrage u vezi sa ratnim zločinom nad 39 osoba srpske nacionalnosti na području Prijedora 1992. godine.

“Duboko vjerujem da u Tužilaštvu BiH ima čestitih i poštenih ljudi, a kakav vrag upravlja njima, to samo oni znaju. Incko nam je zabranio da mislimo i govorimo, došao je novi tutor političkom Sarajevu, visoki predstavnik bez legitimiteta i sve su to koraci koji su očekivani s ciljem stvaranja unitarne BiH”, istakla je Vulićeva.

Komentarišući odluku Tužilaštva BiH o nesprovođenju istrage u vezi sa ratnim zločinom počinjenim nad 39 osoba srpske nacionalnosti na području Prijedora 30. maja 1992. godine, ona je napomenula da će Republika Srpska dokazati istinu i činjenicu da srpski sinovi nisu ništa manje vrijedni od bošnjačkih ili nekih drugih.

“Srbi su nepobjediv i ponosan narod i uspjećemo i u ovoj borbi iako smo sami protiv svih. Mi smo vjerujući narod i znamo da pravda i istina moraju izaći na vidjelo”, dodala je Vulićeva.

Ostavite komentar: