Oštra poruka! Nešić: Ministarstvo inostranih poslova treba da se dozove pameti

Lider DNS-a Nenad Nešić istakao je da Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara treba da se dozove pameti, ocijenivši da bošnjačkom narodu najviše štete nanosi njegova politička elita.

Nešić je naveo da su izbjegavanje susreta sa svjetskim državnicima, brukanje na svjetskoj sceni vrijeđanjem vakcina, nemogućnost obezbjeđivanja investicija, suluda su politika koja se ogleda u iracionalnoj mržnji prema Srbima i Srbiji.
Povodom saopštenja Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara koje je preporučilo državljanima BiH koji su “na bilo koji način bili uključeni u odbranu BiH od 1992. do kraja 1995. godine” da ne putuju u Srbiju, Nešić je naglasio da su svuda u svijetu ciljevi spoljnih poslova više posla, razvoja, savezništava, tržišta, boljeg obrazovanja, informacionih tehnologija i investicija.
“Samo u BiH spoljna politika pripada 19. vijeku i da bi otišli u 21. vijek građani iz ove zemlje moraju bježati“, naveo je Nešić.
On je dodao da je sramno od naroda primati platu, a ne znati koliko je građana BiH svih nacionalnosti u Srbiji potražilo vakcinu i spas od korona pošasti, saopšteno je iz DNS-a.
“Sramno je da te građane plašite Srbijom jer se ti građani naše matice očigledno ne boje”, istakao je Nešić.

Ostavite komentar: