Osman Mehmedagić ostaje bez prava pristupa tajnim podacima

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, obavijestio je Ministarstvo bezbjednosti da je povrijeđen član 57 Zakona o zaštiti tajnih podataka BiH u slučaju direktora OBA-e Osmana Mehmedagića, čime se stavlja u proceduru oduzimanje prava na pristup tajnim podacima, saznaje ATV.

“Obavještavamo Vas da smo aktom br. 01-13-3299-1/20 od 17.11.2020. godine, a na osnovu člana 57. stav 1. Zakona o zaštiti tajnih podataka BiH, obavijestili Ministarstvo bezbjednosti – državni bezbijednosni organ, o potrebi provođenja dodatne bezbijednosne provjere za Generalnog direktora Obavještajno – bezbijednosne agencije osmana Mehmedagića, a zbog nastala sumnje u bezbjednosnu smetnju”.

Zbog istrage koju vodi Tužilaštvo BiH protiv direktora OBA-e BiH Osmana Mehmedagića Osmice, povrijeđen je Zakon o zaštiti tajnih podataka BiH.

Zakon o zaštiti tajnih podataka BiH nalaže da ukoliko se protiv osobe koja ima već dozvolu za pristup tajnim podacima vodi disciplinski ili krivični postupak, rukovodilac organa, organizacije ili institucije u kojoj je provjeravana osoba angažovana na poslovima pristupanja, korištenja, čuvanja i zaštite tajnih podataka dužan je o tome obavijestiti osobe nadležne za izdavanje dozvole.Ostavite komentar: