Organizacija starješina VRS kategorična: Sraman zahtjev za isplatu poslaničkih plata za ratne godine

Organizacija starješina Vojske Republike Srpske (VRS) ocijenila je sramnim zahtjev Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske” da im se isplate poslaničke plate za ratne godine jer su na to “imali pravo”, kao i zbog njihovih navoda da su poslanici prvog saziva Narodne skupštine danas u teškom materijalnom položaju.

Iz Organizacije starješina VRS ističu da je to potpuno apsurdno i netačno, te da su istinski stvaraoci i branioci Srpske srpski vojnici i majke.

“Dok su borci odlazili na ratišta, većim dijelom noseći komad slanine i stopirali da stignu na vrijeme kako bi zamjenili svoje ratne drugove, dotle su poslanici skupocjenim automobilima sa ličnim vozačima odlazili na sjednice Narodne skupštine i smještali se u najboljim hotelima”, saopšteno je iz ove organizacije. U saopštenju se dodaje da vjeruju da je među poslanicima bilo časnih ljudi, koji su odgovorno radili i da su sada na rubu egzistencije.

“Takvima, dajemo punu podršku da im se dodijeli pomoć. Ali, istovremeno, tražimo da se ispita materijalni status narodnih poslanika prvog saziva, što nije veliki posao i da utvrdimo ko je koliko uvećao svoje bogatstvo”, navodi se u saopštenju Organizacije starješina VRS. Organizacija starješina VRS postavlja pitanje pokretačima ove “nerazumne inicijative – ko će zaista valorizovati pripadnicima VRS znoj, krv, suze za boravak u zemunicama skoro četiri godine”.

Pao dogovor: Ratni poslanici i ministri dobiće naknadu od Republike Srpske

“Ako je ko zaslužio da se po ovakvim shvatanjima isplati četvorodišnji boravak u rovovima, onda to zaslužuju borci. Iznenađeni smo da sjednici Asocijacije prisustvuju sadašnji poslanici Narodne skupštine i prihvataju nebulozne zahtjeve da se ponovo zabadaju prsti u budžet Srpske, a nisu riješili finansijske probleme pravih boraca”, navode iz Organizacije starješina VRS.

Oni pozivaju patriote i predstavnike svih udruženja prosteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata da dignu glas protiv ovakvih nerazumnih zahtjeva grupacije, “koja je najvećim dijelom ostvarila sve moguće privilegije u ratu i poslije rata, od najviših državnih odlikovanja do privatizacije ogromnih materijalnih dobara”.

Stranke koje su zastupljene u Narodnoj skupštini Srpske juče su na Palama potpisale izjavu o podršci inicijativi za rješavanje pitanja stvaralaca Republike Srpske, odnosno o isplati valorizovane naknade za ratni period za poslanike u prvom sazivu Narodne skupštine, tri člana Predsjedništva i članove Vlade Republike Srpske.

Ostavite komentar: