Opozicioni trojac oborio rekorde: Nazivali ih cirkusantima, a narod ih podržao na izborima

Najglasniji opozicionari u Narodnoj skupštini Republike Srpske, koje su poslanici vlasti, ali i pojedini građani, često nazivali cirkusantima i rijaliti političarima, na izborima su oborili rekorde.

Njihovi klipovi na društvenim mrežama imaju i po stotine hiljada pregleda, a društvene mreže bile su im jedno od glavnih oružja.

Zbog svega toga od narodnih poslanika iz vlasti često su dobijali epitete da su jutjuberi, rijaliti političari, populisti, da ih narod nikada neće izabrati, a često su dobijali i uvrede. Ipak, na njihovu sreću, narod ne misli tako.

Novoizabrani gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, osvojio je 51.000 glasova, što je više od svih kandidata za načelnike i gradonačelnike u cijeloj BiH. Nosilac liste PDP, Jelena Trivić, osvojila je rekordan broj glasova u Banjaluci, i to više od 11.000, što je više i od mnogih partija zajedno.

Narodni poslanik Nebojša Vukanović, koji je takođe bio nosilac svoje nezavisne liste u Trebinju, doživio je poraz, ali je osvojilo mandata koliko i cijela opozicija u Trebinju.

Iako su bili prvi na svojim listama, Trivićeva i Vukanović se ipak vraćaju u skupštinske klupe, ali bez Stanivukovića, koji će svoje djelovanje nastaviti u Gradskoj upravi Banjaluka, piše Srpskainfo.Ostavite komentar: