Opozicija žestoko reagovala na izbor delegata: Ovo je izdaja

01.12.2022. | 17:14

Nebojša Vukanović, lider “Liste za pravdu i red” rekao je da je za PDP glasalo njihovih osam poslanika, te da je njegova Lista dala još tri glasa PDP-u.

On je priznao i da je svoj glas dao SDS-u kako bi oni imali svog delegata, te poručio da je dio poslanika iz Pokreta za državu namjerno dao svoj glas SDS-u umjesto PDP-u i tako omogućio da SNSD dobije četvrtog delegata.

“SDS je imao 16 glasova, a bilo je dovoljno 14. Što znači da su Bošnjaci namjerno glasali ovako i time direktno omogućili ovakvu izdaju. Pogledajte se gospodo. Neka vam Dodik kroji sve i neka upravlja vama. Prodali ste državu za koju se kunete, za malo ćata i za nekolike funkcije”, rekao je Vukanović.

Na njegove riječi žestoko su odgovorili poslanici iz Pokreta za državu, koji su zaprijetili da će ga tužiti za klevetu zbog izrečenog.

“Pokazali se gdine Vukanović da ste moralna vertikala”, poručio je Sevlid Hurtić.

Mirsad Duratović, poručio je Vukanoviću da se za višak ili manjak glasova obrati opoziciji, prenose Nezavisne.

“U svojim redovima ispitajte šta i kako su glasali”, rekao je Duratović.

Đorđe Vučinić, poslanik Liste “Za pravdu i red” imao je ogromne zamjerke za liste koje je ponudio i koje su prošle ispred SNSD-a.

“Mi uhljebljujemo jednog Nikolu Špirića koji je u politici i prije nego što sam se ja radio. Treba srpstvo da nam brane Kovačević, Novaković-Bursać i Sredoje Nović. Pa svaka vam čast. Daj Bože da griješim, ali vidjećemo da li će oni uraditi nešto da pomognete građani zbog ovakvih cijena. Vi niste ukinuli akcize na gorivo. Ako griješim, spreman sam da se javno izvinim”, rekao je Vučinić.

Denis Šulić, poslanik SNSD-a, poručio je da vladajuća koalicija nije poput opozicije išla u Sarajevo da traži glasove i podršku za njihove delegate.

“Ovo što Vukanović priča je netačno. Naši glasovi su došli sa listi naših političkih partija. A ako uzmete glasove opcije, vidite da su oni dobili glasove sa strane. Imali su priliku, dobili su tri glasa od partija iz FBiH. Ali to nisu znali iskoristiti”, rekao je Šulić.