Oglasili se iz Poreske uprave nakon hapšenja inspektora: Podrška suzbijanju korupcije i kriminala

Poreska uprava Republike Srpske saopštila je da će po dobijanju zvaničnih informacija od istražnih organa odlučiti o pokretanju disciplinskog postupka protiv inspektora ove uprave iz Područnog centra Banjaluka, koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo.
Iz Poreske uprave ističu da podržavaju aktivnosti policije i tužilaštva na suzbijanju korupcije i kriminala.
“Jedan od strateških ciljeva u radu Poreske uprave Republike Srpske, osim borbe protiv sive ekonomije, je i podrška suzbijanju korupcije i kriminala, tako da smo veoma odlučni da iz svojih redova odstranimo sve one koji su skloni činjenju krivičnih djela i koji ih čine, tako da ove aktivnosti upravo idu u prilog tome”, dodaje se u saopštenju.
Poreska uprava Srpske pozvala je građane da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja službenika ove uprave.
Uprava krim-policije MUP-a Republike Srpske podnijela je Republičkom javnom tužilaštvu izvještaj protiv tri lica čiji su inicijali B.M, A.S. i G.N. iz Banjaluke, zbog sumnje da su prevarili više privrednih subjekata, predstavljajući se kao inspektori Poreske uprave.
Nakon kriminalističke obrade, lice B.M, koje je službeno lice Poreske uprave, predato je sinoć u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva.

Ostavite komentar: