Oglasili se iz EU: Sastanak Mišela sa članovima Predsjedništva BiH bio produktivan

Iz Delegacije Evropske unije u BiH nakon posjete predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela saopšteno je da su razgovori s političkim liderima u BiH bili značajni i produktivni.

Predsjednik Mišel je održao sastanke sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine i političkim liderima. Cilj ove posjete je bio da se upozna sa ključnim prioritetima političkih lidera, ali i da se razmjene mišljenja o tome kako dati novi polet reformama koje su potrebne za put Bosne i Hecegovine ka EU – navedeno je.

Iz Delegacije EU kažu da je tokom razgovora poseban značaj stavljen na to kako EU može podržati poboljšanje i jačanje funkcionisanja državnih institucija i na taj način poboljšati pružanje usluga, stvaranje radnih mjesta, rast i prosperitet za sve građane.

“Predsjednik Mišel je izrazio spremnost da pomogne ponovno podsticanje dijaloga između svih strana. Predsjednik i politički lideri su se složili da u narednim sedmicama održe sastanak u Briselu kako bi se razradila mapa puta kojim će se utvrditi prioritetne reforme i politički dogovori koji su potrebni za osnaživanje EU puta za Bosnu i Hercegovinu”, zaključeno je, prenosi Kliks.

Ostavite komentar: