Održana sjednica: Dodjeljeni mandati u Domu naroda BiH iz FBiH

Centralna izborna komisija (CIK) BiH je na današnjoj 13. sjednici donijela Odluku o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz FBiH.

Prema potvrđenim rezultatima, mandati  u Dom naroda Pralamentarne skupštine BiH iz FBiH iz reda bošnjačkog naroda su dodijeljeni Džemalu Smajiću, Dženanu Đonlagiću, Kemalu Ademoviću, Safetu Softiću i Šefiku Džaferović.

Iz reda hrvatskog naroda mandate su dobili Dragan Čović, Ilija Cvitanović, Marina Pendeš, Zdenko Ćosić i Zlatko Miletić.

Podsjećamo, CIK BiH je 16. januara  potvrdila rezultate posrednih izbora i dodjelila mandate u  Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske. U Dom naroda BiH iz Republike Srpske su izabrani Snježana Novaković Bursać, Želimir Nešković, Nikola Špirić, Sredoje Nović i Radovan Kovačević.

Današnjim potvrđivanjem rezultata posrednih izbora za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Federacije BiH stekli su se uslovi za zakazivanje konstituirajuće sjednice Doma naroda Parlametarne skupštine BiH, navedeno je iz CIK-a BiH nakon sjednice.

Ostavite komentar: