Odredio prioritete Ugljevika: Perić započeo šesti mandat na mjestu načelnika

Vasilije Perić započeo je šesti mandat na mjestu načelnika opštine Ugljevik i kao prioritete u naredne četiri godine najavio dalji razvoj infrastrukture i podršku privredi i poljoprivredi.

U lokalnom parlamentu Ugljevika, koji ima 23 odbornika, najviše, odnosno devet mandata na proteklim lokalnim izborima osvojio je SDS, SNSD je dobio šest, DNS i Demos po dva, a po jedan mandat imaju SP, PDP, NDP i SDA.

“Zajedno sa našim tradicionalnim koalicionim partnerima imamo većinu u lokalnom parlamentu, a od danas ćemo pregovarati sa svim strankama koje žele da nam se pridruže i rade na daljem razvoju Ugljevika i tako pravimo široku koaliciju za dobrobit građana naše opštine, koja je jedna od najrazvijenijih u Republici Srpskoj sa prosjekom plata od 1.200 KM”, rekao je Perić Srni. On kaže da će konstitutivna sjednica Skupštine opštine Ugljevik biti održana nakon dogovora sa odborničkim klubovima partija koje učestvuju u lokalnom parlamentu.

“Dodjeljivali smo po 2.000 KM privrednicima za svako novo radno mjesto, u ovoj godini smo ukupno za te namjene dodijelili 100.000 KM, što znači da je i u ovom teškom vremenu otvoreno 50 radnih mjesta i to ćemo činiti i u narednom periodu”, najavio je Perić. Prema njegovim riječima, opština će privrednicima subvencionisati i sve projekte infrastrukture ispred radnih pogona, a za poljoprivrednike je predviđena podrška za podizanje novih zasada, nabavku mehanizacije i uređenje platoa ispred poljoprivrednih domaćinstava.

Perić je naglasio da će lokalna uprava nastaviti da finansira projekat “Podrška porodici”, u kojem se stimulišu rađanje, višečlane i socijalno ugrožene porodice, kao i porodice koje su stanju stambene potrebe, ali i projekat za najmlađe “Opština za svoju mladost”. On je podsjetio da je ranije smanjena cijena boravka djece u odbaništu sa 130 KM na 95 KM.

“Finansiraćemo besplatnu školu plivanja, sporta, glume, sve aktivnosti koje se tiču zdravog odrastanja mladih, a tu se podrazumijeva i ulaganje u škole, studente i sport, sve s ciljem ostanka mladih na ovim prostorima”, rekao je Perić.

Ostavite komentar: