Odgovor iz OC “Jahorina”: Veliki novac se “slio” u opštinu Pale i opet ne valjamo

Iz Olimpijskog centra “Jahorina” danas je saopšteno da su nastupima na tematskoj sjednici Skupštine opštine Pale “pojedinci pokazali da ne žele Olimpijski centar kao partnera”, te da se izvinjavaju građanima koji su oštećeni odlukom o prestanku besplatnog skijanja za djecu, ukazujući da se za to moraju obratiti opštini Pale čije su akcije, kako tvrde, prouzrokovale ovakvu odluku.

Iz ovog centra navode da su na jučerašnjoj sjednici Skupštine opštine Pale, na kojoj su usvojeni zaključci kojima će biti propisana planska izgradnja na Jahorini s ciljem zaštite ove olimpijske ljepotice od pretjerane izgradnje ugostiteljskih i objekata za smještaj, izrečene, kako kažu, brojne uvrede i neistine na račun rukovodstva Olimpijskog centra “Jahorina”.

“Na brojnim sastancima sa upravom i Nadzornim odborom sa kojih postoje zapisnici, načelnik opštine Pale Boško Jugović je potvrdio, preuzeo na sebe i čvrsto garantovao da će po svim zahtjevima za potrebe realizacije gondole Pale-Jahorina i sportske hale na Jahorini, odnosno investicijama koje podižu isključivo opštinu Pale postupati i riješiti”, navodi se u saopštenju.

Iz Olimpijskog centra “Jahorina” napominju da ovaj centar nije ništa sam planirao i djelovao, već sve u dogovoru sa opštinama Pale i Trnovo.

“Svaki građanin ovih opština osjeća dobrobit od Olimpijskog centra `Jahorina`. Kao što vam je poznato, upravo dolaskom novog Nadzornog odbora i uprave uvedeno je besplatno skijanje za djecu grada Istočno Sarajevo i regije – prvi put, iako se na Jahorini skija desetinama godina”, naglašava se u saopštenju.

Iz Olimpijskog centra “Jahorina” istakli su da je ovaj centar svijetla tačka Republike Srpske i pozitivan primjer vrijednog rada i discipline i prvo javno preduzeće koje je uplatilo novac u Kompenzacioni fond.

U saopštenju se podsjeća i da se predsjednik Nadzornog odbora na početku odrekao naknade u korist porodice Vuković sa Pala, kao i da su se cijeli Nadzorni odbor, direktor i uprava prošle godine odrekli naknada u korist Kompenzacionog fonda, te da su snosili troškove mamografskih pregleda koji su bili besplatni za sve žene regije u Bolnici “Srbija”.

“Uložili smo ogromne napore kako bi na Jahorini doveli najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, kome je načelnik opštine javno poklonio plac 1. decembra 2019. godine, a još nije riješen prenos. Dokazali se kao društveno odgovoran i pouzdan partner”, poručeno je iz ovog centra.

Oni su ukazali i na činjenicu da je samo ove zime, kada su otežane okolnosti i kada zaposleni ulažu maksimalne napore kako bi se sezona odvijala u najbezbjednijim mogućim uslovima, na Jahorini skijalo više od 170.000 skijaša.

“Ukoliko računamo da je svaki od skijaša potrošio najmanje 1.000 KM kroz svoj boravak na Jahorini, to je 170.000.000 KM koje su se `slile` na Pale od 29. novembra od kada traje sezona. Ako na ovaj iznos dodamo i uvećanje od 30 odsto za sve neskijaše koji su, takođe, zahvaljujući dobroj ponudi Olimpijskog centra `Jahorina`, boravili na planini dobija se iznos od 270.000.000 KM koje su se, opet `slile` u opštinu Pale. I opet ne valjamo i dobijamo negativne komentare i nekorektne postupke”, navodi se u saopštenju Olimpijskog centra “Jahorina”.

Opština Pale saopštila je ranije da je novonastala situacija u vezi sa raskidanjem ugovora o besplatnom skijanju za djecu paljanskih osnovnih i srednjih škola neprimjeren i nepromišljen čin menadžmenta Olimpijskog centra “Jahorina”.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izjavio je da je odluka Olimpijskog centra “Jahorina” da raskine ugovor o besplatnom skijanju za djecu sa područja Istočnog Sarajeva u suprotnosti sa društvenim i lokalnim interesom i da će, ukoliko ne bude povučena, Gradska uprava adekvatno odgovoriti na ovaj potez.

Ostavite komentar: